Mijn EHM Login Telefoon  06-38448844

Duitsland

FÜRSTENAU Duitsland Kasteel Restaurant "Torhaus"

Image Loading...

Left arrow

Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Right arrow

FÜRSTENAU Duitsland Kasteel Restaurant "Torhaus"

 

SCHLOß FÜRSTENAU

ca.300m²Terras, ca.175m²Restaurant

ca.190m²Zolder

Das Mittelalter hautnah erleben !!

 

Unieke kans om dit unieke Kasteel-Restaurant op een

nog uniekere locatie

voor het hoogseizoen nog over te nemen 

 

klik onder voor de

Bedrijfspresentatie

 

 

Bent u / zijn jullie er klaar voor om dit mooie unieke restaurant omringd door water met groot Parklandschap, Kasteel-Hotel, Gemeentehuis, Trouwlocatie, Gemeentelijke evenementen feestlocatie, veel vakantiegangers, Motorrijders, Fietsers, Carnaval, Wandelaars, Varen op het meer ... en nog veel meer, over te nemen...  lees dan verder en kom tot de conclusie dat je deze éénmalig voorbij komende kans niet kan laten schieten....

 

Een beetje geschiedenis...

In 1344 werd het kasteel Fürstenau gebouwd door prins-bisschop Gottfried von Arnsberg. Aanvankelijk bestond het kasteel alleen uit een vestingtoren met een kleine aanbouw. Rond 1600 werden geleidelijk de andere gebouwen op het kasteeleiland gebouwd. Tijdens de Dertigjarige Oorlog werd het kasteel uitgebreid tot een sterke vesting met wallen, slotgrachten en bastions. Deze dienden ter verdediging van het kasteelcomplex. Het noordoostelijke bastion, het enige bewaard gebleven fort van dit type in de regio Osnabrück, is met een wanddikte van 6 meter nog steeds duidelijk zichtbaar. De gezamenlijke gemeente Fürstenau heeft sinds 1974 haar administratieve zetel in het kasteel.

Zonder verder oponthoud vestigden zich veel burgers die mogelijkheden zagen voor werk in het kasteelcomplex. De boerenhuizen ontstonden. In het zuidelijke deel van de huidige Schwedenstraße wordt een bijna volledig bewaard gebleven beeld van de boerenstad Fürstenau gepresenteerd.
 
Het Rentmeisterhaus is het oudste nog bestaande huis in de stad. Er kunnen maximaal 1541 eigenaren worden gedocumenteerd. In de tijd van de Hanze deed het dienst als restaurant "Zum Schwan" en bracht het de Hanzereizigers op hun Hanzeroute afwisseling. Het deed ook dienst als woonhuis van het toenmalige hoofd administratie, de pensioenmeester.
 
Tijdens de stadsrondleidingen gaat de bezoeker op reis naar het bewogen verleden van Fürstenau en leert hij veel interessante feiten over het kasteel, de stadsmuren, de verdedigingstorens, de boerenhuizen en de handelsroute van de Hanze. Zo is geschiedenis leuk.
 
De Gesamtgemeinde Fürstenau herbergt in 2023 ca. 18.000 bewoners
 
 
VOETNOOT
 
De start van de droom is 2 juni 2020 met de opening van het restaurant dat toen nog casco stond, en waar ze met eigen hulpmiddelen het restaurant gestalte hebben gegeven en de keuken vanuit de grote mobiele verkoopwagen hebben verzorgd, met de grote verbouwing vanaf casco en nieuw inrichten vanaf 11 oktober 2020 in het vooruitzicht. De verbouwing verliep voorspoedig en 1 december stonden ze klaar om open te gaan met een volle agenda t/m december .... maar in Duitsland was de lockdown die duurde tot 15 mei 2021.
 
De heropening in mei 2021 met de vernieuwde inrichting verliep voorspoedig en langzaam kwam alles weer op gang,  ondanks de beperkingen in de herfst / winter van dit jaar met de grote aantallen corona gevallen en ziekenhuisopnames op de koop toe werden er resultaten behaald die zich in 2022 hebben gecontinueerd  en 2023 zal het jaar worden waarbij alles weer op zijn plaats valt.....
 
Totdat... door bijzondere omstandigheden een andere koers gevaren moet worden, en komt de wens om hier de tien jaar vol te maken abrupt tot een einde, waardoor tot een verkoop is besloten.
 
De bedrijfsvoering wordt optimaal verder gevoerd door vakkundige medewerkers en de eigenaren totdat er zich definitief een overname aanbiedt. 
 
Dit project is "Turn Key" en klaar om overgenomen te worden en uitermate geschikt voor een "creatief" koppel die hier de scepter gaan zwaaien met de middeleeuwen als voortouw. De overname kan, indien gewenst, ook in de uitvoering worden begeleidt zodat zij bij de start van het hoogseizoen niet meteen voor de leeuwen worden gegooid. 
 
 
Het bedrijf
 
Restaurant heeft drie in en uitgangen 1 aan de voorzijde en 2 op de binnenplaats waar de kerk (trouwlocatie), het gemeentehuis en het hotel zich bevinden. 
 
De binnenplaats is tevens een evenementen plein
 
Het restaurantbedrijf op de begane grond omvat ca.175m² en heeft een zolder van ca.190m² en is alsvolgt ingedeeld: 
 
Terras voorzijde pand ca.300m² met mogelijkheid tot ca.200 zitplaatsen 
 
Entree vanaf terras, aan de rechterzijde binnen restaurantdeel 1 ca.90m² met uitgifte bar en met de huidige opstelling zitplaatsen van 33zp tot mogelijk 40zp en een entree vanaf de binnenplaats (met tochtsluis)  ca.4m²
 
van Restaurant 1 naar rest 2 ca.15m² met buffetopstelling en ingang (automatische deur) naar volledig ingerichtte keuken ca.16m²  incl. afzetbuffet naar spoelkeuken 
 
Restaurant 2 ca.25m² met huidige opstelling 11zp tot mogelijk 20zp en biedt de mogelijkheid om ook als in en uitgang te dienen bij grote evenementen en heeft toegang tot sanitaire voorzieningen ca.15m² en opslagruimte ca.10m² 
 
Zolder ca.190m² met veel opslagruimte en koelcel, de toegang is vanaf de binnenplaats
 
* De bedrijfsvoering en evenementen die georganiseerd worden dienen grotendeels in het perspectief te staan van het kasteel en de tijdsgeest.
 
* "No Go" vanuit de keuken mag geen Shoarma of Pizza verkocht worden !!
 
Huidige evenementen:
 
*Carnavalsvereniging zomer en winter
*Grote middeleeuwse markt 
*Voorjaars en Najaars Kermis
*Beachparty 
 
Medewerkers:buiten de pachter(s):
 
1 full time algemeen medewerker á 38-50 uur per week inzetbaar
2 aushilfen keuken á 40 uur per maand inzetbaar in zomer en weekenden
2 aushilfen terras á 40 uur per maand inzetbaar in zomer en weekenden
2 seizoensmedewerkers 40 uur per maand inzetbaar over een periode van 110 dagen
 
*Nadere info volgt bij een kennismaking op locatie (dit inzake de wet op privacy)
 
Huurprijs: op dit moment € 720,00 *zonder mehrwertsteuer (btw) belast.  *incl nebenkosten (verzorging van planten in de plantenbakken door de gemeente) * inclusief de in 2020 geïnstalleerde NIEUWE keukenapparatuur (die vanaf mei 2021 in gebruik is genomen)
 
Let op ! De huidige huurprijs is niet geindexeerd en opgesteld op basis van de huidige pachters.
 
Met de nieuwe pachters "die eerst door de ballotage commissie moeten worden geaccepteerd" wordt een nieuwe huurovereenkomst aangegaan.
 
Pas na dat er een koopprijs is overeengekomen en er een koopovereenkomst is getekend kan het traject worden voortgezet en zal de gemeente "na een credit check" uitkomst geven of zij akkoord zijn met de nieuwe pachter(s)
 
* Ontbindende en enige voorwaarde waarbij de koopovereenkomst nietig kan worden verklaard is: als de gemeente geen nieuwe huurovereenkomst met de voorgestelde Nieuwe Pachter, genoemd in de koopovereenkomst, zal willen aangaan !! 
 
Huurwaarborg: € 5.000,00 dient voor het tekenen van de pachtovereenkomst te zijn betaald
 
 
Brouwerij:
 
Geen alleen bruikleen van krombacher (Goede prijs per fust 50L en hoge Hectoliter korting) 
 
Leases:
 
Koffiemachine € 130,00 incl. mwst. per maand :  Merk: Tschibo Type: Coffea Enjoy nr: 522248 / Per maand opzegbaar  
 
Kassasysteem € 238,00 incl. mwst. per maand : Merk: Datev Rea Card incl. 2 handhelds en 2 printers (keuken en bar) 
 
Dit kassasysteem is gecertificeerd door het Steueramt en staat daarmee ook rechtsstreeks in verbinding. De beste kassa met de beste beveiliging en een verplichting voor de ondernemer.  
 
Bedrijfs Verzekeringspakket: € 230,00 per maand is mogelijk over te nemen (soorten volgt bij persoonlijke kennismaking)
 
GWE: € 900,00 per maand
  
 
Appartement bj. 2018 ter overname: € 600,00 per maand incl. afval verwerking / GWE € 180,00 per maand
 
3 kamer Appartement 88m², badkamer met douchekabine, woonkamer 30m² en balkon 1,30 x 5.00mtr met mooi uitzicht. 
Appartement is ter overname. Met tevens een overname mogelijkheid van de huidige inboedel *zonder bed  € 2.500,00
 
 
Wetenswaardigheden:
 
-Video bewaking: zowel binnen als buiten het pand is 24/7 in het oog van de camera's 
 
-LED Verlichting: zowel binnen als buitenverlichting is led verlichting
 
-Het pand staat onder landelijke monumentenzorg (Denkmal geschützt)
 
-Gerechten zoals shoarrma en pizza worden niet geaccepteerd
 
-Buiten de overname staan de in de keuken gebruikte apparatuur, deze zit in de pachtprijs verweven
 
 
 
Graag nodigen wij u uit voor een bezichtiging waarbij wij u bekend maken met alle ins en outs van dit bijzondere project.
 
 
* Een bezichtiging kan alléén op afspraak met onze makelaar Gerard Kiphardt.
 
Een onaangekondigd bezoek is uiteraard mogelijk maar dan blijft u verstoten van informatie totdat u met de makelaar een afspraak heeft staan. Het is niet gewenst om tijdens uw aanwezigheid zonder de makelaar vragen te stellen aan medewerkers of de pachters. U heeft dan geen recht op informatie en ook aandringen wordt niet gehonoreerd. 
 
*Op de hier geplaatste gegevens kunnen geen rechten worden ontleend 
 
*Er is pas sprake van een overname indien aan alle voorwaarden van de koopovereenkomst en de pachtovereenkomst zijn voldaan
 
Dank voor uw interesse als u zover bent gekomen dat u dit leest pak dan de telefoon en app mij met een terugbelverzoek om een afspraak in te plannen in Fürstenau.... tot gauw
 
MvG Gerard

Uw makelaar:

Naam:

Gerard Kiphardt

Telefoon:

06-38448844

WhatsApp:

E-mail:

gerard@eigen­horeca­makelaar.nl

Prijs

Vraagprijs inventaris & goodwill:
Op aanvraag

Huurprijs pand:
720,00 per maand

Koopprijs pand:
Niet van toepassing

 • Kenmerken

  Soort object: Restaurant

  Personeel: in overleg mogelijk

  Ligging: Waterslot Fürstenau

  Vloeroppervlakte: 175 m²

  Zitplaatsen gelijkvloers: 80

  Zitplaatsen verdieping: -

  Zitplaatsen terras: 200

  Woonruimte: 88m² mogelijk ter overname 3 kamer appartement met balkon

 •  
 •  

  Parkeermogelijkheden: Volop parkeren in de omgeving

  Overeenkomst(en) brouwerij: nee

  Overeenkomst(en) speelautomaten: nee

  Overeenkomst(en) leveranciers: nee

  Omzetindicatie: € 100.000 tot € 200.000

  Openingstijden: Ma t/m zondag Winter 17.00u - 22.00u - Zomer 11.30u - 23.00u

  Status inventaris: als nieuw

  Leasecontracten: ja

  Energielabel: Op aanvraag